بررسي رابطه بين عزت نفس و افكار غيرمنطقي در دانش آموزان

سيما فايل دانلود مقاله گزارش كارآموزي پروژه نمونه سوال

بررسي رابطه بين عزت نفس و افكار غيرمنطقي در دانش آموزان

۵ بازديد

بررسي رابطه بين عزت نفس و افكار غيرمنطقي در دانش آموزان

بررسي رابطه بين عزت نفس و افكار غيرمنطقي در دانش آموزان

بررسي رابطه بين عزت نفس و افكار غيرمنطقي در دانش آموزان دبيرستان

اين پايان نامه داراي پرسشنامه است.
فهرست
چكيده    7
فصل اول    9
مقدمه    10
طرح مسئله    11
اهداف پژوهش     13
فرضيات    14
تعريف نظري    15
ضرورت و اهميت تحقيق    16
كليد واژه    17
فصل دوم    18
نگاهي به تاريخچه متغييرهاي پژوهش    18
مقدمه    19
پيشينه نظري    21
مفهوم عزت نفس    24
چگونگي پيدايش عزت نفس در افراد    26
عزت نفس از ديدگاه قرآن ، احاديث و دانشمندان اسلامي    27
معاني نفس در قرآن كريم    29
عزت نفس در احاديث و رويات اسلامي     30
نظريه دانشمندان اسلامي درمورد نفس    31
تفكر غير منطقي    32
ديگاههاي روان شناختي درباره عزت نفس و افكار غير منطقي    36
ديدگاه ادلر    37
ديدگاه اسميت    38
تحقيقات انجام شده در خارج از كشور    42
فصل سوم    48
روش تحقيق     48
مقدمه    49
جمعيت هدف    50
ابزار اندازگيري    51
ويژگي تست افكار غير منطقي    52
روش آماري    53
فصل چهارم    54
يافته ها و تجزيه و تحليل داده ها    54
مقدمه    55
توصيف نتايج    56
يافته ها و تجزيه و تحليل آنها     60
جدول 4-4 بررسي رابطه عزت نفس يا ضرورت تاييد و حمايت از جانب ديگران    71
جدول 5-4 بررسي رابطه بين انتظار بيش از حد خود وعزت نفس در بين دانش آموزان    72
جدول 13-4 بررسي رابطه بين عزت نفس و كمال گرائي در بين دانش آموزان    81
فصل پنجم   81
نتيجه گيري    82
بحث    85
محدوديت هاي پژوهش     86
پيشنهادات پژوهش     87
منابع و ماخذ    88
ضمائم    90
چكيده:
پژوهش حاضر به دنبال بررسي رابطه بين عزت نفس و افكار غير منطقي در دانش اموزان دبيرستاني دخترانه شهرستان نظراباد مي باشد فرضيه هايي كه به معرض ازمايش گذاشته شده اند عبارتند از:1-ايا بين عزت نفس و افكار غير منطقيرابطه وجود دارد يا نه؟ 2-ايا بين عزت نفس با ضرورت تاثير و حمايت از جانب ديگران وجود دارد يا نه؟ 3-ايا بين عزت نفس با انتظار بيش از حد از خود رابطه وجود دارد يا نه ؟4-ايا بين عزت نفس با تمايل به سرزنش رابطه وجود دارد يا نه؟5-ايا بين عزت نفس با واكنش به ناكامي رابطه وجود دارد يا نه؟6-ايا بين عزت نفس با بي مسوليتي عاطفي رابطه وجود دارد يا نه؟7-ايا بين عزت نفس با نگراني بيش ازاندازه توام با اضطراب رابطه وجود دارد يا نه؟8-ايا بين عزت نفس بااجتناب از مشكلات رابطه وجود دارد يا نه؟9-ايا بين عزت نفس با وابستگي رابطه وجود دارد يا نه؟10-ايا بين عزت نفس با در ماندگي نسبت به تغيير رابطه وجود دارد يا نه؟11-ايا بين عزت نفس با كمال گرائي رابطه وجود دارد يا نه؟
گروه نمونه اين پژوهش شامل 50نفر از دانش اموزان دبيرستاني دخترانه شهرستان نظر ابادكه به صورت تصادفي انتخاب شدند و روي انها پرسشنامه عزت نفس و باور هاي غير منطقي انجام شد كهپس از ان از روش اماري ضريب همبستگي پيرامون استفاده شد كه نتيجه به دست امده به شرح زير مي باشد :
در بررسي رابطه بين عزت نفس و تمايل به سرزنش در بين دانش اموزان رابطه وجود ندارد.
در بررسي رابطه بين عزت نفس و واكنش به ناكامي در بين دانش اموزان رابطه وجود ندارد .
در بررسي رابطه بين عزت نفس و اجتناب از مشكلات در بين دانش اموزان رابطه وجود ندارد .
در بررسي رابطه بين عزت نفس و وابستگي در بين دانش اموزان رابطه وجود ندارد.
در بررسي رابطه بين عزت نفس و درماندگي نسبت به تغيير در بين دانش اموزان رابطه وجود ندارد.
اما در 6فرضيه ديگر رابطه معني دار وجود دارد كه در فصل هاي بعدي گفته شده است .
«فصل اول»
مقدمه:
هر انساني بر اساس ملاك ها و معيارهائي كه در اختيار دارد ،همواره خود را مورد ارزيابي و قضاوت قرار مي دهد و ميزان كا رائي،موفقيت و ارزشمندي خويش را تعيين مي نمايد . مفاهيمي كه در شكل گيري عزت نفس مهم به نظر مي رسد عبارتند از: خود ،ادراك هر فرد از خود (شكل گيري تصوير بدن در ذهن)، مفهوم هر فرد از خود (رشد گرايش عاطفي و ارزشي نسبت به بدن و روان خود ، ارزشيابي خود .به موازات تغيير و تحولاتي كه در جسم انسان صورت مي گيرد روان او هم دستخوش تغييراتي مي گردد در اين مسير خود كه در مركز ساختاررواني انسان قرار دارد و به عنوان منبع و مرجع فعاليت هاي فكري،عاطفي و رفتاري انسان ايفاي نقش مي كند ، شكل مي گيرد ، جسم و روان انسان هر كدام از بخش هاي متفاوتي تشكيل شده است .تشخيص به موقع نيتزهاي كودك و پاسخ به موقع و متعادل به انها در رشد اعتماد به نفس او بسيلر موثر است ، البته اين نكته بسيار مهم است كه نيازهاي انسان در دورانهاي مختلف دستخوش تنوع و تغيير مي گردد (دكتر اسدالهي،موسوي 1376)در رابطه با افكار غير منطقي ايس معتقد است كه ريشه رفتار غير انطباقي فرد را بايد در ان جستجو كرد ،اضطراب و اختلالات عاطفي نتيجه طرز تفكر غير منطقي و غير عقلاني است انسان به وسيله اشياي خارجي مضطرب و اشفته نمي شود بلكه ديدگاه و تصويري كه او از اشيا دارد موجب نگراني و اضطرابش مي شوند به نظرايس كه از نظريه پردازان اختلالات مي باشد افكار و عواطف كنشهاي جداگانه اي نيستند از اين رو تا زمانيكه تفكر فرد غير منطقي و غير عقلاني باشد عواطف فرد نيز مختل خواهد شد و انسان افكار غير منطقي را به طور مدام براي خود تكرار ميكند بنابراين جنبهاي از صفات پايدار شخصيت را اين باور ها تشكيل مي دهند و همواره در رفتار و عواطف او متجلي مي شوند .ابرت ايس بنيانگذار نظريه عقلاني –عاطفي معتقد است كه اختلالات عاطفي ناشي از باورها واعتقادات غير منطقي است . بتسون 1972،باور بخشي از تصورات هميشگي ياقضاياي تلويحي در ارتبات بين انسان و محيط مي دانند كه ممكن است اين قضايا درست يا نادرست باشد . (شفيع ابادي ، 1371)
طرح مسئله:
مسئله عزت نفس و مقوله خود ارزشمندي از اساسي ترين عوامل و رشد مطلوب شخصيت كودكان و نوجوانان است .برخورداري از اراده و اعتماد به نفس قوي ، قدرت تصميم گيري و ابتكار ، خلاقيت و نو اوري ،سلامت فكري و بهداشت رواني ، رابطه مستقيمي با ميزان و چگونگي عزت نفس و احساس خود ارزشمندي فرد دارد. امروزه در اصلاح و درمان بسياري از اختلالات شخصيتي و رفتاري كودكان و نوجوانان نظير كم روئي و گوشه گيري ، لجبازي و پرخاشگري و تنبلي و كندرويبه عنوان اولين يا مهمترين گام به ارزيابي و پرورش احساس عزت نفس ، تقويت اعتماد به نفس و مهارت هاي فردي و اجتماعي انان مي پردازد.(بيابانگرد1373)
ارضاي نياز به عزت نفس به احساساتي از قبيل :اعتماد به نفس،ارزش ،قدرت ،لياقت ،كفايت و مفيد مثمر ثمر بودن در جهان منتهي خواهد شد . اما بي اعتنائي به نيازها موجب احساساتي از قبيل حقارت ، ضعف و درماندگي مي شود اين احساس ها به نوبه خود يا به وجود اورنده دلسردي و ياس اساسي خواهندشد ويا اين كه گرايش هاي روانرا به وجود خواهند اورد . (بيابانگرد 1373)
تعدادي از صاحب نظران فرض مي كنند كه يكي از مهمترين راههايي كه افراد اولويت هايشان را سازمان بدهند در ارتباط با هدف عالي حفظ عزت نفس است بر طبق اين ديدگاه افراد جهت حفظ يك تصوير مثبت از خودشان ،هم در چشم ديگران و هم در چشم خودشان، تلاش مي كنند. در روانشناسي بالينيمخدوش شدن عزت نفس مراجعان از اهميت ويژه اي برخوردار است اين امر ممكن است با تصديقي كه درمانگر مورد افسردگي يا عدم توانائي مراجع براي مقابله با ان دارد يا از طريق كمك درماني صورت مي گيرد . عزت نفس پايين همچنين به عنوان علامت اصلي افسردگي محسوب مي شود منظور از اصلاح عزت نفس عمدتا ارزشيابي ذهني است مبني بر اينكه شخص با ارزش است بر عكس شخصي است بد،ناشايست،بي ارزش. بنابراين عزت نفس قسمت ارزشيابانه خود پنداري است اصطلاحي كه دامنه وسيع تري داشته و شامل باورهايي در مورد جنبه هاي نسبتا خاص خويشتن همچون توانائي موسيقي، هويتو غيره به علاوه همه ارزشيابي هايي همچون پذيرش خود و عزت نفس مي باشد (علي پور 1373)و با توجه به مطالب گفته شده و عنوان پژوهش ((بررسي رابطه بين افكار غير منطقي و عزت نفس ))كه مي توان مسئله تحقيق را به صورت ذيل كرد
ايا بين افكار غير منطقي و عزت نفس رابطه معني داري وجود دارد.
اهداف پژوهش :
همه افراد جامعه (به خبر برخي از بيماران )به يك ارزشيابي ثابت و استوار و معمولا عالي از خودشان ،احترام به خود ،يا عزت نفس يا به احترام ديگران تمايل يا نياز دارند. بنابراين اين نيازها را مي توان در دو مجموعه فرعي طبقه بندي كرد. اول اينها عبارتند از: تمايل به قدرت ،موفقيت، كفايت، سيادت ،شايستگي ، اعتمادو روياروئي با جهان و استقلالو ازادي ،در ثاني چيزي در ما هست كه مي توانيم ان را تمايل به اعتبار يا حيثيت ،مقام ،شهرت و افتخار ،برتري ،معروفيت ،توجه ،اهميت،حرمت و يا تحسين بناميم . اين نياز ها به طور نسبي مورد تاكيد افراد ادلر پروانش قرار گرفته است و فرد ان را تقريبا ناديده گرفته است .
مي توان اهداف پژوهش را به صورت زير بيان كرد :
1- شناخت عزت نفس و افكار غير منطقي
2- بررسي رابطه ميان عزت نفس و افكار غير منطقي
3-ارائه پيشنهاد و راه حل هائي جهت كاهش افكار غير منطقي و افزايش عزت نفس.
فرضيات:
1- بين عزت نفس و افكار غير منطقي رابطه وجود دارد يا نه؟
2-ايا بين عزت نفس با ضرورت تاييد و حمايت از جانب ديگران رابطه وجود دارد يا نه ؟
3- ايا بين عزت نفس با انتظار بيش از حد از خود رابطه وجود دارد يا نه؟
4-ايا بين عزت نفس با تمايل به سرزنش رابطه وجود دارد يا نه؟
5- ايا بين عزت نفس با واكنش به ناكامي رابطه وجود دارد يا نه ؟
6-ايا بين عزت نفس با بي مسئوليتي عاطفي رابطه وجود دارد يا نه ؟
7- اي بين عزت نفس با نگراني بيش از اندازه توام با اضطراب رابطه وجود دارد يا نه؟
8- ايا بين عزت نفس با اجتناب از مشكلات رابطه وجود دارد يا نه؟
9- ايا بين عزت نفس با وابستگي رابطه وجود دارد يا نه؟
10- ايا بين عزت نفس با درماندگي نسبت به تغيير رابطه وجود دارد يا نه؟
11- ايا بين عزت نفس با كمال گرايي رابطه وجود دارد يا نه؟
تعريف نظري :
عزت نفس : عزت نفس عبارت است از ارزيابي مداوم شخص نسبت به ارزشمندي خويشتن خود ، عزت نفس نوعي قضاوت نسبت به ارزشمندي وجودي است. از اين صفت در انسان حالت عمومي دارد و محدود و زود گذر نيست (شاملو ،1377).
افكار غير منطقي : واژه منطقي به صورت مطلق يامتعصبانه تعريف نمي شود ، مردم بر اساس انتخاب ارزش ها ، مقاصد و اهداف مختلف زندگي مي كنند . وقتي كه اين ارزش ها را انتخاب كردند، ان وقت چنانچه فكر ، احساس و عمل انها به گونه اي با شد كه بدانهاكمك نمايد تا بر اهدافشان برسند و بر اساس ارزش هايشان زندگي نمايند ، ان وقت منطقي عمل كرده اند ، اما چنانچه فكر ، حساس و عمل انها مخالف با اهداف و ارزش هايشان باشد ، غير منطقي بوده اند . (قرچه داغي –1375)
ضرورت و اهميت تحقيق :
بيشتر صاحب نظران در ارزيابي با ليني غير باليني خود ، از عزت نفس به عنوان يك نكته كليدي كه مي تواند اغلب جوانب زندگي فرد را تحت تاثير قرار دهد ، ياري كند و با افزايش ان در ديگر زمينه هاي زندگي خود تغييرايجادمي كند . همانطور كه مي دانيم عزت نفس متغييري است كه با بسياري از متغيير هاي ديگر رابطه نزديكي دارد ، من جمله با موفقيت در تحصيل ، به اين علت كه پيشرفت و موفقيت تحصيليو راههاي جلوگيري از افت تحصيلي ف يكي از مهمترين اهداف اموزش و پرورش وتعليم و تربيت مي باشد . بررسي عوامل موثر در ان از جمله عزت نفس حائز اهميت بسيار مي باشد . از طرف ديگر رشد و شكوفايي ادميان حاصل نمي شود مگر از طريق به كارگيري و استفاده از استعداد هاي خدا دادي و استفاده و به كارگيري از استعدادها نيز تا حدود زيادي بستگي به اعتماد به نفس ،
عاطفي ، جرات ورزي و عزت نفس دارد .بنابراين براي بالا بردن ميزان استفاده و بكارگيري از استعداد هاي ذاتي كه در نهايت منجر به شكوفائي انها مي شود . بايد عزت نفس و اعتماد به نفس افراد را بالا برد و براي اين كار لازم است كه ابتدا عوامل موثر در انها را شناخت و ميزان رابطه انها با اين متغيير را مورد بررسي و كنكاش قرار داد تا بعد بتوان انها را در افراد بالا برد.
در اين پژوهش بررسي رابطه بين عزت نفس و افكار غير منطقي در دانش اموزان دبيرستاني
كليد واژه:
در اين پژوهش بررسي رابطه بين عزت نفس و افكار غير منطقي در دانش اموزان دبيرستاني شهرستان نظر اباد به معرض ازمايش گذاشته مي شود

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.